BAŞKAN SAVAŞ’TAN HATAY’A DAVET VAR
HBB BAŞKANI SAVAŞ HATAY’IN TURİZM POTANSİYELİNİ ANLATTI
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, katıldığı bir radyo programında şehrin turizm potansiyelini geliştirmek için yaptığı çalışmaları anlattı.
SAVAŞ: BU ŞEHRE BAŞKANLIK ETMEKTEN ONUR DUYUYORUM
Hatay’ı ilklerin ve enlerin şehri olarak özetleyen Savaş, “Üç semavi dinin ilk ibadethaneleri burada. İlk ışıklandırılan cadde yine Hatay’da. Gayrı resmî olimpiyatların yüzyıllarca yapıldığı yer yine Antakya’dır. Aynı zamanda burası farklı etnik köken ve inanıştan insanların kardeşçe yaşadığı bir şehirdir. Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Anadolu’nun ortasında yer almamız bize ticari yönden de büyük katkı sağlamış” diyerek böylesine bir şehre başkanlık etmekten onur duyduğunu söyledi. Başkan Savaş, şehrin kültür zenginliğinin gastronomisine de yansıdığını ifade ederek Hatay’ın 600’ün üzerinde yemek çeşidiyle UNESCO’nun 36 Gastronomi Şehri’nden bir tanesi olduğunu vurguladı. Savaş programın ilerleyen dakikalarında Hatay’ın turizm verilerini de dinleyenlerle paylaştı.
SAVAŞ, ŞEHRİN TURİZM İSTATİSTİKLERİNİ PAYLAŞTI
Suriye’deki savaş öncesi şehrin turizminin iyi durumda olduğunu söyleyen Savaş, “Savaş öncesi şehrimize yıllık ortalama 500 bin turist geliyordu. 2017 yılında 273 bin 113, 2018 yılında 322 bin 976, 2019 yılında 329 bin 686 ve 2020 yılında da 175 bin 18 kişi şehrimize gelmiş. 2021 verileri ise henüz hazır değil. Pandemi sebebiyle ciddi düşüş yaşandı. Bu sadece şehrimize değil tüm dünyaya olumsuz yansıdı. Umarım pandemi sona erer ve dünya rahat bir nefes alır” dedi. Lütfü Savaş, şehrin turizm potansiyelini geliştirmek için yapılan çalışmaları sıraladı.
BAŞKAN SAVAŞ YAPILAN ÇALIŞMALARI SIRALADI
Hatay’ın tarihi güzelliklerini restore etmekle işe koyulduklarını belirten Savaş, “Hatay, coğrafyasıyla, sahip olduğu bitki çeşitliliğiyle ve tarihiyle öne çıkan bir şehirdir. Biz şehrin tarihi değerlerini restore etmeye öncelik verdik. 7 ilçemizin denize kıyısı olmasına rağmen deniz turizminden yeterince faydalanamıyorduk. Deniz otobüsü işletmesi ve su sporları yapılması için Arsuz’da güzel bir alan oluşturduk. Bu limandan ulusal ve uluslararası yolcu taşımacılığına başlayacağız. Mutfağımıza UNESCO tescilini kazandırdık” ifadelerini kullandı.
Başkan Savaş, Expo 2021 Hatay organizasyona ayrı bir parantez açtı.
“EXPO ALANLARI UZUN YILLAR ÜLKEMİZE HİZMET EDECEK”
Hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünü ifade eden Savaş, “Bu dev organizasyonu 320 dönümlük iki farklı alanda yapacağız. Alanlarımızda biyolojik göletler, fuar merkezi, bin 600 metrekarelik taban mozaiği, amfi tiyatro, arkeopark, bitki müzeleri, sergi alanları, gastronomi akademisi, şehir bahçeleri ve daha nice alan olacak. Arsuz-İskenderun bölgesindeki alan uluslararası bahçe ve mutfaklara, Antakya-Defne bölgesindeki alan ise ulusal bahçe ve mutfaklara ev sahipliği yapacak. Alanlarımız organizasyon sonrası da fuarlara ev sahipliği yapacak, gastronominin merkezi olacak; şehrimize, ülkemize ve bölgemize uzun yıllar hizmet edecek” diyerek tüm çalışmaları Hatay’ın turizm ve ticaretine canlılık katmak için yaptıklarını belirtti. Hatay’ı Türkiye’nin Lezzet Köşesi olarak tanımlayan Savaş, herkesi bu özel ve güzel şehre davet etti.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.