Deprem sonrası kısa sürede aktif hale gelen İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğü Birimlerinden KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi)’de yeni kurulan mamografi cihazı hizmete başlamıştır. Ulusal Kanser Tarama Standartlarına göre KETEM’lerde meme, rahim ağzı ve kolon kanseri taraması ücretsiz ve randevusuz bir şekilde yapılmaktadır.
İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğü KETEM birimine ait mamografi cihazının hizmete başlayış etkinliği Kaymakamımız Sayın Murat Sefa Demiryürek, İl Sağlık Müdürü adına Halk Sağlığı Başkanı Uzm.Dr.Arif Yeniçeri, Halk sağlığı Başkan Yardımcıları Tolga Alkan
ve İlhamı Sönmez, İskenderun İlçe Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Buket Baş Karaca, İskenderun Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Veysel Yıldırım, İskenderun Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt.Hüseyin Yunus, Payas İlçe Sağlık Müdürü Dr.Bülent Doğru, Belen İlçe Sağlık Müdürü Dr. Hakan Yavuz, KETEM Sorumlu Hekimi Uzm.Dr.Merve Uysal, İl Kanser Sorumlusu Gül Gözüküçük, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, Aile Sağlığı Merkezi ve Kurum Hekim , Hemşire ve Ebeleri ile düzenlenmiştir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.