Yirmi yedi yıllık köklü eğitim geçmişi ile Türkiye’nin farklı bölgelerine eğitim hizmeti taşıyan Bilfen Eğitim Kurumları,Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavlarına sayılı günler kala tüm öğrencileri yakından ilgilendirecek açıklamalarda bulundu. İki aşamalı gerçekleştirilecek Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavlarının (TEOG) birinci aşaması 25-26 Kasım günleri iki oturum halinde uygulanacak. Tüm öğrenciler TEOG-2 sınavına göre çok daha az kazanımdan sorumlu oldukları TEOG-1’den iyi bir sonuç almayı hedeflemeliler. Çünkü Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (AOSP) hesaplamasında TEOG-1 ve TEOG-2 sınav puanları %50 oranında eşit ağırlığa sahip. Dolayısıyla az konularla girilen ilk sınavda bu avantajı en iyi şekilde kullanmak çok önemli. iki yıldır uygulanan TEOG sınavlarında öğrenciler, ilk sınav günü sırasıyla Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinden, ikinci sınav günü Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil derslerinde sınava girecekler. Her dersten 20 soruya karşılık 40 dakika süre oldukça yeterli. Her öğrencinin kendi okulunda alışık olduğu bir ortamda sınava girmesi psikolojik olarak da çok olumlu sonuçlar veriyor. Bilfen Ortaokulları Ölçme ve Değerlendirme Koordinatörü Güray Kaymaz sınava sayılı günler kala, 8.sınıf öğrencilerine sınav anında dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında ipuçları verdi. Kaymaz; öncelikle sınava başlamadan, optik cevap kâğıdındaki bilgilerin öğrencilere ait olup olmadığı ve doğruluğunun kontrol edilmesi, soru kitapçığında eksik sayfa ya da baskı hatası olup olmadığına bakılması konusunda uyarılarda bulundu. Eğer soru kitapçığında bir hata varsa mutlaka salon görevlilerine bildirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Sınav cevap kâğıdındaki ilgili alanın imzalanması, soru kitapçık türünün (A, B, C veya D’den biri) doğru olarak cevap kâğıdına kodlanması ve soru kitapçığının ön yüzündeki ilgili yere ad, soyad ve T.C. kimlik numarasının yazılmasının sınav başlamadan önce dikkat edilmesi gereken önemli noktalar arasında olduğunu vurgulayan Kaymaz sınav anı içinde çeşitli uyarılarda bulundu.

sıte ıcın Soruyu doğru çözebilmek için doğru anlamanız gerekir. Önce soruyu dikkatlice okuyun ve anlayın, sonra cevap şıklarına geçin. Soruyu okumadan cevap şıklarına geçerseniz yanılabilirsiniz.
 Soru kökündeki olumsuz ifadelere (yapamaz, değildir, olmamalıdır vb.) dikkat edin. Bu ifadeleri hatalı okumanız, soruyu da hatalı yanıtlamanıza sebep olur. Bu nedenle altı çizili ya da kalın yazı karakterli ifadeleri dikkatli okuyun.
 Paragraflı sorularda önce soru kökünü okuyun. Böylece paragrafı okurken hazırlıklı olur ve ikinci defa okumanıza gerek kalmadan, doğru cevabı daha kolay bulursunuz.
 Cevabını bilmediğiniz ya da çözemediğiniz soruları bir işaretle belirleyip bir sonraki soruya geçin. Çözemediğiniz soruları ikinci tura bırakın. Böylece bildiğiniz soruların çözümünü daha hızlı yapmış olursunuz. İkinci turda bu soruların cevap şıklarında eleme yaparak, size en doğru gelen şıkkı işaretleyin. Unutmayın ki TEOG sınavlarında yanlış cevaplar doğru cevapları götürmüyor, boş geçmeyin.
 Soruları okurken kalem kullanın, önemli gördüğünüz ifadelerin altını çizin. Sayısal ve şekilli soruları mutlaka kalem kullanarak çözün. Bu yöntem, soruyla bağ kurmanıza ve soruyu daha iyi anlayıp daha hızlı çözmenize sebep olur.
 Bazen sınav anında dikkatiniz dağılabilir. Böyle bir durumda soruyu tekrar okumadan önce kalemi bırakıp, başınızı kaldırıp, bir kaç saniye dinlenin.
 Soruyu doğru çözmek kadar optik cevap kâğıdına doğru kodlamak da önemlidir. Sorunun cevabını optik cevap kâğıdına hemen kodlayın. Sorunun cevabını hemen kodlamak, soruların toplu halde kodlanırken hata yapılmasının önüne geçilmesini sağlar.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.