‘Temiz çevre, temiz deniz, temiz plaj’ çöp toplama kampanyasının ikinci etabı Kleopatra’yı iyileştiren kumuyla dikkat çeken Gülcihan Halk Plajı’nda gerçekleşti
Bu plaj diğerlerinden farklı!
Arsuz Belediyesi’nin, Arsuz Turzim Derneği işbirliğiyle düzenlediği ‘Temiz bir çevre için, Karaağaç’tan Kale’ye bütün Arsuz el ele’ projesi ‘Temiz çevre, temiz deniz, temiz plaj’ çöp toplama kampanyasının ikinci etabı Gülcihan Halk Plajı’nda gerçekleşti. Tarihi yapısı ve turizmiyle bölgenin en güzel plajlarından biri olan Gülcihan’da devam eden temizlik seferberliğine Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ve eşi Selda Culha, belediye personeli, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Plajdaki çöplerin tek tek toplanıp torbalara doldurulduğu kampanya, bu hafta sonu Karaağaç Halk Plajı’nda yapılacak olan temizliğin ardından son bulacak.
“Kirletmezsek, kirlilik olmaz”
Temiz bir çevre hedefiyle başlatılan kampanyanın titizlikle sürdürüldüğünü söyleyen Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, hedeflerinin temizlenmiş bir çevreyi gelecek nesillere miras olarak aktarmak olduğunu söyledi. Herkesten bu konuda daha duyarlı ve bilinçli olmasını isteyen Culha, “Daha temiz bir Arsuz ve temiz bir çevre yaratma farkındalığı adına başlatılan kampanyamıza destek olan herkese teşekkür ediyorum. Temiz çevre, temiz deniz, temiz plaj, temiz Arsuz için herkesin temizlik konusuna hassasiyet göstermesi gerekiyor” dedi.
Kleopatra’nın mirası Gülcihan’da
Gülcihan Plajı’nın romatizma hastalarının şifa aradığı kumuyla da dikkat çektiğini anlatan Başkan Nazım Culha, “Roma Kralı Antonius, rahatsızlanan eşi Kleopatra’yı iyileştirmek için Mısır’dan gemilerle özel olarak getirttiği kumu Gülcihan Plajı’na döker ve burada adeta bir kum dağı oluşturulur. Ancak, bu kum dağı günümüze kadar korunamamış, yerli kumla karışmış ve kum dağının bir kısmı da taşınarak estetik görüntüsünü kaybetmiştir. Ancak, romatizmaya iyi geldiği söylenen kum nedeniyle vatandaşlarımız bu plajımıza ilgi gösteriyorlar. Hatta rivayetlere göre, buraya dünyanın dört bir yanından getirilen güller dikildiği için de Gülcihan adının verildiği söylenir” diyerek, kısa bir tarihi bilgi verdi.