Osmaniye Demir Çelik Paneli, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi amfisinde düzenlendi. Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA), Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Türkiye Demir Çelik Üreticileri Derneği işbirliği ile düzenlenen panele Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Vali Yardımcısı Yusuf Özdemir, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Baro Başkanı Hamza Tor, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, çok sayıda sanayici ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan panelin açılış konuşmasını DOĞAKA Genel Sekreter Vekili Onur Yıldız yaptı. Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, yaptığı konuşmada, “Bu panelin bugün Osmaniye’de yapılmasına en büyük sebep Osmaniye’deki demir çelik yatırımlarıdır. Biz Osmaniye’deki demir çelik yatırımlarının öncüsü olarak, krizin olduğu bir dönemde temel attık ve 19 ayda tamamladığımız tesisimizde Türk özel sektörünün ilk yassı çeliğini üretme şansına sahip olduk. O günden bu yana aralıksız bir şekilde yatırımlarımızı devam ettiriyoruz. Yine Osmaniye’de dünyanın tek seferde kurulan en büyük çelik boru fabrikasını kurduk ki tek çatı altında 200 bin metrekare kapalı alanda 1,5 milyon Ton/Yıl boru tesisini peyder pey üretime aldık. Önümüzdeki yıl Nisan ayı itibariyle de bütün birimleriyle hem ülkemizin hem de dünya çelik sektörünün hizmetinde olacak bir yatırımı Osmaniye’ye kazandırdık”dedi. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca ise, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’nin panele ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını ifade ederek, “Özellikle yeni yapılan yatırımlarla birlikte en büyük demir-çelik üretim kapasitesine sahip olan bölgemiz İskenderun-Osmaniye bölgesi olup yıllık üretim kapasitesi 16 milyon tonun üzerindedir. Bölgemiz, ülkemizin demir-çelik Merkezi olması yönünde ilerlemektedir” dedi.

 OSMANİYE ÖNEMLİ BİR SANAYİ MERKEZİ OLACAK

Son olarak konuşan Vali Celalettin Cerrah ise son yıllarda artan yatırımlarla sanayileşme yolunda önemli mesafeler kaydeden Osmaniye’nin her geçen gün daha da ivme kazandığını ve yeni yatırımlarla ülkemizin önemli bir sanayi merkezi olma yolunda ilerlediğini ifade ederek, “Yeni yapılan yatırımlar ile birlikte Osmaniye-İskenderun hattında bir demir çelik kümelenmesi oluştuğunu söyleyebiliriz. Sektörün bölgemizde yatırımlarını yoğunlaştırmasıyla son 6 yılda Osmaniye ilinin ihracatında rekor düzeyde artış yaşanmıştır. Bu artışta hiç şüphesiz, ihracatımızın yüzde yetmişini oluşturan demir çelik sektörü en büyük etkendir. Mevcut durumda Osmaniye ilimizde faaliyet gösteren demir çelik firmalarında yaklaşık 4.200 kişi çalışmaktadır. Bu rakam Osmaniye OSB’de 11.000 kişi civarında olan çalışan sayısının neredeyse yarısına denk gelmektedir. Gelecek yatırımlarla birlikte ilimizde demir çelik sektöründe çalışan kişi sayısının 6.200’e çıkmasını bekliyoruz. Osmaniye Organize Sanayi Bölgemizde yeni yatırımlar ile birlikte demir çelik sektöründeki firma sayımız 26’ya yükselmiştir” şeklinde görüş ortaya döktü.

 SEKTÖR MASAYA YATIRILDI

Açılış konuşmalarının ardından panelin “Bölgemizde Demir-Çelik Yatırımları ve Mevcut Durum” başlıklı ilk oturumuna geçildi. T.C. Kalkınma Daire Başkanı Dr. Atila Bedir başkanlığında yapılan ilk oturuma konuşmacı olarak, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Übeyli “Demir ve Çeliğin Önemi”, Türkiye Demir Çelik Üreticileri Derneği Genel Sekreteri Dr. Veysel Yayan “Türkiye ve İskenderun

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.