Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, DOĞAKA’nın Hatay Turizm Stratejisi ve Eylem Planı Çalıştayı’nda net konuştu:

“DOĞAKA, bize teğet dokundu”

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı(DOĞAKA) tarafından Arsuz’da düzenlenen Hatay Turizm Stratejisi ve Eylem Planı Çalıştayı’nın hedefine katkı sunacak olan önemli hizmetlerini anlattı. Hatay’da sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal varlıkların sosyo – ekonomik kalkınmada daha etkin kullanılabilmesi, turizmin mevcut durumunun ve potansiyellerinin ortaya konması ve bu projeleri hayata geçirecek önerilen geliştirilmesi amacıyla gerçekleşen toplantıya Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Arsuz Emniyet Müdürü Halil Karabacak, Arsuz Jandarma Komutanı Mehmet Emin Albayrak, Hatay Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüsnü Işıkgör, DOĞAKA temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Arsuz’da su sporları ve doğa sporları festivali yapılacak
Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, ilçeye değer katmak ve farkındalık yaratmak amacıyla yürütülen çalışmalardan bahsederek, “Hatay’ın turizm stratejisi dendiğinde ilk akla gelmesi gelen ana aktörlerden birinin Arsuz olması gerekiyor. Bu bölgenin çocuğu olarak Mersin’den bu tarafa turizm denince, sayfiye yeri olarak bilinen ve tercih edilen yer Arsuz’dur. Bu nedenle çalıştayın bizlere sunacağı katkı çok önemli. 2,5 aydır ilçede görev yapıyorum. İlçenin değerlerini ve önceliklerini tartışmak üzere toplumun her kesimiyle toplantılar yaparak bir araya geldim. Yeni bir ilçeyiz. Çeşitli renklere yer veren ve sahip olması açısından da Arsuz ilçesi açıkçası büyük bir öneme sahip. Yaptığım her toplantıda bilmediğim bazı şeyler gündeme geliyor. Bunların bir kısmını uzun vadede, bir kısmını kısa vadede kendi içimizde bir eylem planı oluşturup, çalışmalar yapıyoruz. Bütün kurumlarla koordineli bir şekilde çalışmalar başlattık. Burası öyle bir yer ki; sadece deniz turizmiyle değil, doğa sporları ve her türlüsünün bulunduğu bir cennet. Sezon öncesi ilçeyi tanıtmak ve farkındalık yaratmak adına, festival havasında bir su sporları ve doğa sporları festivali düşünüyoruz. Arsuz’un dalış turizminin cenneti olması için Tarım Bakanlığıyla bir proje hazırladık gönderdik. Onun takibini yapıyoruz. Günübirlik ziyaretçilerimiz için Orman Bölge Müdürlüğüyle bir proje hazırlığındayız. Mesire alanı ve sahilde güzel bir manzarası olan, insanların gelip kullanabileceği bir yer çalışması başlattık. Daha bunun gibi bir çok adımı da sizlerin görüşleri doğrultusunda attık. DOĞAKA’yı ziyaret ettim. Onur Bey de buranın hemşerisi olarak her türlü desteği sunacaklarını ifade ettiler. Belediyemiz ve kurumlarımızla güzel bir giriş yaptık. Bu çalıştaya da katkı sunup Arsuz’un hak ettiği yere taşınması adına hepimiz üzerimize düşeni ayrı ayrı yapacağız” dedi.

Sahil Yürüyüş Yolu daha da modernleşecek
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da, Sahil Yürüyüş Yolu’nu modernleştirecek yepyeni bir projeyi DOĞAKA’ya sunduklarını anımsatıp, projeye destek isterken, “Arsuz Belediyesi olarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla uyum içerisinde çalışmayı ilke edinmiş bir yönetim anlayışı sergiliyoruz. Turizm ile ilgili üç bölgemiz var. Birincisi Akçalı bölgesi, planı tamamlanmış olup Turizm Bakanlığı’nca onaylanan, fakat bazı itirazlar dolayısıyla planın revize edilmesi yönünde bakanlığın bir çalışması var. İkincisi; Gökmeydan – Gözcüler Mahallerini kapsayan bölgemiz. Üçüncüsü de Arsuz merkez ve Konacık’ı kapsayan turizm master planı . Bu planların hepsinin ihalesi yapılmış olup, gerekli etüt çalışmaları bitti ve planlama aşamasındadır. YİKOP’ta bazı sıkıntılar var. Onları da çözeceğiz inşallah. Kentimiz gerçekten buram buram turizm kokuyor. Göreve geldiğimizde bu kenti tarım ve turizm aksı üzerinde oturmanın doğru olduğunu söylemiştik. İlçemizde turizm yatırımlarının yapılması ve Arsuz’u turizme hazırlamak adına gerekli her türlü altyapıyı oluşturmak için çaba sarfediyoruz. Gerek planlama, gerekse turizmin fiili olarak altyapısını oluşturma aşamasında, çünkü buraya gelecek olan turistlerin sadece konaklaması yetmiyor, temiz bir çevre, güzel bir tabiat, konaklayabilecekleri yerlerin dışında eğlenebilecekleri yerler gerekiyor. Bu bölgenin tarihi ören yerlerinin su yüzüne çıkarılıp, gelecek olan misafirlerin ziyaret edebilecekleri alan olarak hazırlanması yönünde gerekli çalışmaları yapıyoruz. Birinci bölgemizde yatırımcılarımız gelip yatırımlarını yapabilirler. Plan her ne kadar tadilat aşamasında ise de orada yatırımların özünü değiştirecek bir değişiklik söz konusu değildir. Plan özünü koruyor. Turizm yatırımcıları Akçalı bölgesinde yatırımını yapabilirler. Diğer bölgelerin planlarının da en kısa zamanda hayata geçeceğine inanıyorum. Bölgemize reel bir planın çıkması için gerekli dikkat ve hassasiyeti azami ölçüde gösteriyoruz. DOĞAKA’nın bölgede çok aktif ve başarılı bir çalışma yaptığına inanıyorum. DOĞAKA, bize teğet olarak dokundu ama arzu ettiğimiz hedefi ve desteği alamadık. İnşallah Sayın Kaymakamımızla oluşturduğumuz bir projemiz var. Arsuz Sahil Yürüyüş Yolunun daha modern hale taşınması, turiste ve modern kente yakışması açısından bir proje ürettik ve DOĞAKA’ya sunduk. İnşallah DOĞAKA bize bu desteği sağlayacak ve bu projeyi hayata geçireceğiz. Turizm adına burada yapılan iki önemli proje var. Sezarın hakkını sezara vermek lazım. Birincisi su sporları ile ilgili ciddi bir projemiz var. İkincisi Turizm İl Kültür Müdürlüğü’müzün turizm bürosu çalışması kapsamında bizimde paydaş olduğumuz bir proje var. Bu kapsamda yapımı tamamlanmak üzere olan Turizm Bürosunun bu kente yakışır bir proje olduğuna inanıyorum. İnşallah yatırımcılar geldiğinde o binamız hizmete açılmış olacak” derken, çalıştayın önemine değindi.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.