Türkiye, İspanya ve Romanya ortaklığında kurulmuş olan “Eat Right, Stay Healthy!” uluslararası eTwinning projesinin çalışmaları mart ve nisan aylarını kapsamaktadır. Proje, Türkiye’nin farklı illerinden katılan 10, İspanya’dan 2, Romanya’dan 1 öğretmen aracılığıyla yürütülecektir. (İbrahim Aslan-Osmaniye, Yunus Karaağaç-Diyarbakır, Fidan Yılmaz-Adıyaman, Görkem Berksu Alok-Muğla, Melek Öğündür ve Fırat Sönmez-Diyarbakır, Kadriye Atabey ve Serpil Güz- Ankara, Şeyma Cengiz-Malatya, Özge Kılıç- Erzurum, Roberto Lopez ve Sara Hernandez Garcia- İspanya- Rusu Catalina-Romanya)
Proje süresince gıda seçimi ve beslenme alanında geleneksel gıdaların sağlıklı beslenmedeki önemi, suyun önemi gibi konuların üzerinde durulacaktır. Gittikçe yaygınlaşan sağlıksız beslenme konusunda çocuklar ve ebeveynleri bilinçlendirilmeye çalışılacaktır. Etkinlikler, öğrencilerin teknoloji becerilerini geliştirmeleri için web2.0 araçlarını kapsayacak şekilde planlanmıştır.
Mart ayı süresince; öğrenciler ve öğretmenler tarafından logo ve poster tasarlanmış, veli-öğretmen-öğrenci öne anketleri yapılmış, okulda öğrencilerle sağlıklı beslenme etkinliği düzenlenmiş, Dünya Su Günü’ne yönelik çalışmalar yapılmış, yöresel besin ve içecekler tanıtılmıştır.
Nisan ayı boyunca; sağlıklı beslenmenin dil üzerindeki etkisine dikkat çekmek için konuyla ilgili atasözü, deyim, slogan ve özlü sözler öğrenciler tarafından araştırılarak e-kitaba aktarılmıştır. Öğrenci ve velilerin buluşacağı uzman diyetisyenin davet edildiği atölye çalışması, konuyla ilgili tüm ortakların katkıda bulunacağı hikâye tamamlama etkinliği, proje şarkısı ve broşürü hazırlama, veli-öğretmen-öğrenci son anketleri gibi etkinlikler yapılacak diğer çalışmalardır.
Proje bitiminde öğrencilerin aşağıda yer alan kazanımları elde etmeleri hedeflenmektedir;
– Gıda ve beslenme okuryazarlığı,
– Beslenmenin sağlık açısından öneminin kavratılması,
– Yöresel sağlıklı besinlerin öğretilmesi,
– Türk ve farklı ülke kültürlerinde yer alan yöresel besinlerin keşfedilmesi,
– Sağlıklı beslenmenin faydalarının pozitif bilimler ışığında yaparak yaşayarak öğretilmesi,
– Teknolojik okuryazarlık becerileriyle gıda ve beslenme okuryazarlık becerilerinin desteklenmesi,
– Çocuklarımızın proje paydaşları ile çevrimiçi paylaşımlar yaparak farklı kültürleri tanıması, sosyalleşmesi amaçlanmaktadır.