İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasında Meslek Eğitim Merkezinde Mesleki Eğitim kanunundaki değişikliklerle ilgili toplantı düzenlendi. İTSO Halil Şahin Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıya İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, İskenderun Esnaf Odaları Başkanı Uğur Fırat ve Esnaf Oda Başkanları, İskenderun İş-Kur Şube Müdürü Mehmet Yüksel, İskenderun Devlet Hastanesi Başhekimi Dr.Veysel Yıldırım, Belediye Meclis üyeleri, siyasi parti başkanları, kurum müdürleri ve davetliler katıldı.
Toplantının açılışında Rehber öğretmen Gizem Ulusan, Mesleki eğitimin tanıtımını yaptı
Mili Kimliğini kaybetmeden evrensel değerlere sahip, teknolojideki gelişmelere ayak uyduran, verimli sürekli kendini yenileyen bireyler yetiştiren, mal ve hizmet üretiminde görev alan çalışanların Mesleki Eğitimleri devam ediyor. İskenderun Mesleki Eğitim merkez Müdürlüğü’nde Mesleki eğitimin etkinliğinin arttırılmasında, sürekli iyleştirme düşüncesiyle mükemmelliğe ulaşma çabalarında, gelişimde, İşbirliğinde, Sosyal ve kültürel alanda kimlik kazanma, Bilgiye ulaşmayı kolaylaştırmada, gelişen teknolojiyi yakından izlemede esnafa ve çalışanlara öncülük etmeye devam ediliyor.
Toplantının açılışında Rehber öğretmen Gizem Ulusan, Mesleki eğitimin tanıtımını yaparak, bilgiler verdi.
Toplantıda, 2 Aralık 2016 tarihinde yayınlanan 6764 sayılı Mesleki Eğitim Kanunundaki değişikliklerle ilgili İskenderun Mesleki Eğitim Merkezi Müdür Vekili Yusuf Yıldırım, bilgiler verdi. Çıraklık Eğitimin zorunlu eğitim kapsamına alındığına vurgu yapan Yıldırım,”3308 sayılı kanuna ‘Staj’ tamamlayıcı eğitim ve ‘Telafi Eğitimi’ ibareleri eklenerek bu öğrencilerin işletmede çalıştıkları süre boyunca ücret almaları sağlanmıştır. İşveren tarafından Çıraklara ve Meslek Lisesi öğrencilerine ödenecek beceri eğitim ve staj ücretlerinin üçte ikisi yani mevcut durumda 420 TL’nin 280 TL.Si devlet tarafından karşılanacaktır. Mesleki ve Teknik öğrencilerinin 10, 11, ve 12. Sınıfa iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı sigortalanması zorunlu hale getirilmiştir. Bütün Meslek ve teknik öğretim mezunlarına teknisyen ünvanı verilmesi sağlanmıştır. Teknik öğretmen ünvanı kazananlara YÖK’ün belirleyeceği mühendislik fakültesince Açılacak tamamlama programına katılıp fark derslerini vererek ‘Mühendis’ olma imkanı verilmiştir” dedi. Toplantıda İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ve İskenderun İlçe Milli eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul da konuşma yaparak, Mesleki Eğitim Kanunu ile ilgili bilgiler verdiler.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.