Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, 2. Bahar Şenlikleri edebiyat söyleşileri ve imza günü etkinliğinde öğrencilere seslendi:
“Mutlaka kitap okuyun”
Özel Güney Temel Lisesi kurucusu, edebiyat öğretmeni ve yazar Recep Yıldırım, Arsuz Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği Bahar Şenlikleri etkinliklerinin edebiyat söyleşileri ve imza günü etkinliğinde Arsuzlularla buluştu. Okul öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, hem Tammura-Zeybek Sokak Hikâyeleri isimli kitabını yazma serüveni anlatan, hem de kitabını imzalayan yazar Recep Yıldırım’ı Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, belediye meclis üyeleri ile Dr. Riyat Kırmızıoğlu da yalnız bırakmadı.
“Geleceğimiz için termik santral yaptırmayacağız”
Esprileriyle öğrencileri kendine hayran bırakan Başkan Nazım Culha, öğrencilerin ‘Hiç kitap yazmayı denediniz mi?, Lisedeyken hiç bu mevkiye geleceğinizi hayal ettiniz mi?, Kitap okur musunuz?, Hayatta yaşadığınız zorluklar nelerdir?” şeklindeki sorularına verdiği yanıtlarla da sohbeti daha da koyulaştırdı..
Bir öğrencinin, “Başkanım, Arsuz’a termik santral yapılacak mı?” şeklindeki sorusuna da, “Bazı insanlar buraya termik santral kurulmasını istiyor, ama biz buna müsaade etmeyeceğiz. Geleceğimiz olan sizlerin daha rahat bir yaşam sürdürmesi için, sağlıklı sebze ve meyveler yemeniz için, temiz hava ve temiz deniz için termik santrale asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.
“Çok okuyun, çok çalışın”
Türkiye genelinde okuma oranının çok düşük olduğuna dikkat çekerek, öğrencilere ısrarla kitap okuyun vurgusu yapan Başkan Nazım Culha, “Edebiyat çok zevkli bir daldır. Kitap yazmak da özel bir yetenektir. Genel kültür, bilgi birikim için, çok iyi cümle kurmak için, Türkçeyi iyi kullanmak için mutlak suretle kitap okumak gerekiyor. İyi bir eğitim altyapısı oluşturmak için en uygun yaştasınız. Şimdi kitap okumanız ve çok çalışmanız ilerde yaşantınızı kolaylaştıracak, meslek seçiminizi etkileyecek ve sizi doğru şekilde yönlendirecek. Bu nedenle hepiniz okuyun. Hangi mesleği yaparsanız yapın ama mutlaka üniversite okuyun. Hepinizin nice başarılara imza atacağınızdan kuşkum yok. Size şimdiden TEOG sınavında başarılar diliyorum, inşallah hepinizi fen liseleri ve Anadolu liselerine uğurlayacağız” derken, 2. Bahar şenliklerine katkı sunan Recep Yıldırım’a da ayrıca teşekkür etti.
Yıldırım, anılarını tazeledi
40 kısa öyküyle süslediği kitabını tanıtmanın yanı sıra öğrencilerle oldukça keyifli bir söyleşi yapan Özel Güney Temel Lisesi Kurucusu ve Edebiyat Öğretmeni Recep Yıldırım, “Şair Özdemir Asaf’a sormuşlar. ‘Dünyanın en değerli kitabı nedir?’ diye, o da ‘alfabe’ diye yanıt vermiş. Evet, alfabe çok derin ve önemli bir söz. Tarihin başlangıcıdır. Ve, tarih yazının bulunuşuyla başlar. Bu yüzden yazı yazmak çok önemli. Sizler de mutlaka yazı yazın. Ben de yazı yazmaya küçük yaşlardan başladım. Değişik din ve dillerden insanların bir arada kardeşçe yaşadığı bir sokakta büyüdüm. Her aile kendi içinde farklı bir dil kullansa da, farklı bir dine mensup olsa da biz onlarla kardeş gibi yaşadık. Bu kardeşliği de ölümsüzleştirmek için büyüdüğüm sokakta biriken gözlemlerimi, tanık olduğum anları ve anılarımı toprak kumbara anlamına gelen Tammura adlı kitabımda topladım. Bu bölgedeki hikayelerin kaybolmaması gerektiğini düşünüyorum. Çocukluk, bir yazarın kumbarasıdır demiş başka bir şair. Orada ne biriktirirseniz hayatınız boyunca onu yaşarsınız. Bu nedenle çocukluk dönemi çok önemlidir. Bu dönemi iyi değerlendirin” diyerek, kitap okumak kadar, yazı yazmanın da önemine değindi.