Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’dan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a enerji sorunu ve çözümüne ilişkin brifing gibi açıklama:
“Yatırım ihmaline son verilsin!”

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın Ottoman Otel’de düzenlediği hem doğalgaz, hem de elektrik dağıtımında Hatay’ın geleceğini ve bugününü ele aldığı Hatay Enerji Değerlendirme toplantısına damga vurdu. Bakan Yıldız’ın yanı sıra Hatay Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, bölge milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe kaymakamları, iş adamları, sanayiciler, STK ve kamu – kurum temsilcilerinin katıldığı toplantıda uzmanlık alanı olan elektrikle ilgili tüm sorunları ve çözüm önerilerini en anlaşılabilir bir dille ortaya koyan Culha, enerji kesintisinin turizm kenti olan Arsuz’a olumsuz etkilerine de dikkat çekti.
Elektrik yatırımlarının Arsuz’un büyümesine ve gelişmesine paralel olarak yapılmasını talep eden Culha, EPDK’dan da elektrik ve doğalgazın ilçede etkin ve verimli bir şekilde kullanılması için katkı sunmasını talep etti.
bakan (5) bakan (7)Sorunlara uzman çözümü
Arsuz’da 15-20 yıllık süreç içerisinde enerji yatırımı ile ilgili çok ciddi bir ihmalin söz konusu olduğunu ifade eden Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, “Arsuz, tarım ve turizme dayalı 80 bin nüfuslu bir ilçedir. Turistik bir bölge olmamız nedeniyle, yaz sezonunda nüfusumuz 200 – 250 binlere ulaşmaktadır. Ancak ilçede gerek yapılaşma ile ilgili, gerek turizm ile ilgili yatırımların paralelinde bir enerji yatırımı yapılmaması nedeniyle ciddi bir enerji sorunu yaşanıyor. Bu kesintiler özelleşmeden sonra daha çekilmez bir hal aldı. ENERJİSA gerek teknik kadro ve donatı bağlamında, gerek işletme merkezleri bağlamında çok hızlı toparlanamadı. Normal koşullarda her ilçede bir işletme şefliği müdürlüğü olması gerekirken, tam aksine mevcut ilimiz genelinde Dörtyol, Erzin, Payas, Arsuz, İskenderun ve Belen ilçelerinde sadece 3 tane işletme müdürlüğü var. Buraya en az 6 tane işletme müdürlüğü veya şefliği açılması gerekmektedir. Ayrıca, rüzgârlı bir bölge olmamız münasebetiyle gerek rüzgarın, gerek atmosferik şartların şebekelerde yarattığı arıza miktarları ilçemizde daha çok artmaktadır. Bu nedenlerden dolayı mevcut şebekemizin yeraltına alınması gerekmektedir. Konuyla ilgili daha önce yaptığımız görüşmelerde de gerek Sayın Bakanımız, gerekse şirket yetkilileri çalışma yaptıklarını ve teklifleri bize sunacaklarını ifade ettiler. Bizim çok sayıda trafoya ihtiyacımız var. Enerji kullanımının az olduğu kış döneminde yatırımlar hayata geçirilirse, gelecek yaz daha rahat bir nefes alırız diye düşünüyorum. Özellikle, Arsuz ilçesine ENERJİSA’nın yatırım yapması için EPDK’nın biraz daha toleranslı davranmasını rica ediyoruz. Ayrıca, doğalgaz ile ilgili AKSAgaz’a yaptığımız müracaatta bizlere Arsuz’un doğalgaz aboneliği sınırları içerisinde olmadığı, bunun EPDK’ya bağlı olduğunu ifade ettiler. Bu konuda da sizlerden bize yardımcı olmanızı istiyoruz” şeklinde konuştu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.