Ak Parti Hatay Milletvekili 4. Sıra adayı Mehmet Alğan, partisinin İskenderun İlçe teşkilatını ziyaret etti. İskenderun’da büyüdüğünü söyleyen Alğan, Reyhanlı halkına da mesaj gönderdi. Alğan: “hepsinden helallik isteyeceğim” dedi.
“İskenderun Bana Çok Şey Öğretti, Borcumu Ödeyeceğim”
Ak Parti İskenderun İlçe teşkilatında çok sayıda partili tarafından karşılanan Mehmet Alğan, istifa edeceği gibi spekülasyonlar olduğunu ifade edip, bu sözlere itimat edilmemesi gerektiğini kaydetti. 28 yaşında Ak Parti tarafından 4. Sıra Hatay Milletvekili adayı gösterilen Alğan, yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “İskenderun bana çok şey öğretti. Ben bu memlekete çok şey borçluyum. Hayatım boyunca hep şöyle dua etmişimdir; “Allah’ım bana insanlara daha fazla yardım etme fırsatı ve imkânı ver” Allah’ta bana çok erken bir yaşta borçlu olduğum memleketime hizmet etme fırsatı verdi. Hepimiz için hayırlısı olur inşallah. Bir takım söylentiler var. Sizlerden ricam benim hakkımda çıkan bu söylentilere itibar etmemenizdir. Benim istifa edeceğim ile ilgili, toplumda karşılığım olmadığı ile ilgili iddialara gelmeyin. Siyaset iddia işidir. Siyaset talep ve risk alma işidir. Biz bu riski almayı göze aldık. Onun için bu söylentilere itimat etmeyin gönlünüz ferah olsun” dedi.
İskenderun’da Büyüdüm…
Ak Parti Reyhanlı ilçe yönetiminin aday listesine tepki göstermesi ve isminin gündeme gelmesi ile ilgili olarak Reyhanlı halkına mesaj gönderen Alğan, şöyle konuştu: “Reyhanlılı kardeşlerimize seslenmek istiyorum. Ben Reyhanlılı kardeşlerimizin tepkilerini anlıyorum. Haklı bir tepki. Kendi bölgelerinden bir aday gösterilmesini istemeleri çok haklı bir tepki. Ama emin ve müsterih olsunlar ben Reyhanlı’da ki tüm kardeşlerimizin, ağabeylerimizin, büyüklerimizin rızasını da alacağım. Gidip hepsinden helallik isteyeceğim. Ve Allah’ın izniyle Ankara’da onların tüm istek ve taleplerini yerine getirmek üzere elimden gelen her şeyi yapacağım. Benim bölgem İskenderun. Ben İskenderun’da büyüdüm. Baba evi buradadır. Sosyal çevrem buradadır. Ben İskenderun ve Reyhanlı bölgesinin tüm ihtiyaçlarını karşılamak için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum”